Paleo ciasteczka :) bezglutenowe orzechowe i kokosowe

Cudowne ciacha zaczerpnięte ze strony Cook It Lean (odrobinę zmodyfikowane)

ORZECHOWE
– 3 łyżki masła orzechowego (100%, bez cukru i soli)
– jajko
– 2 łyżki wiórek kokosowych
– pół laski wanilii
-2 łyżki miodu (dałam spadziowy)
– 1 szklanka mąki jaglanej wymieszanej z kasztanową (może być sama jaglana)

KOKOSOWE
– 2 łyżki oleju kokosowego (w stanie stałym)
– jajko
– 2 łyżki mąki kokosowej
– 2 łyżki miodu
– 3/4 szklanki mąki jaglanej wymieszanej z kasztanową (może być sama jaglana)

POLEWA
– tabliczka czekolady 85% (i w górę:) )
– pół łyżki miodu
– pół łyżki tłuszczu kokosowego
– lifilizowane maliny / truskawki

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Składniki na ciastka mieszamy na gładką masę w 2 oddzielnych miskach.
Formujemy ciasteczka (mi wyszło 15 i 23)

Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i pieczemy ciasteczka przez 20-25 min.

Polewę robimy w kąpieli wodnej. Na koniec ciasteczka oblane czekoladą, posypujemy suszonymi malinami.

Wkładamy do lodówki aby czekolada stężała.

SMACZNEGO 😀

20160601_130727[1]