Pierogi bezglutenowe z farszem ze szpinaku, pieczarek i mozzarelli wędzonej

Ciasto
– 150 g mąki ryżowej
– 50 g kaszy jaglanej
– 70 g mąki z tapioki
– sól himalajska
– 1,5 łyżki tłuszczu kokosowego płynnego
– 150 ml wody

Farsz
– 250 g pieczarek
– 100 g szpinaki
– 60 g mozzarelli wędzonej
– sól, pieprz, czosnek

Kaszę płuczemy i gotujemy.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy olej, sól i odsączoną kasze jaglaną – wszystko razem blendujemy na gładką masę.
Zostawiamy na 5-10 min aby ciasto odpoczęło.
Dzielimy ciasto na porcje, podsypujemy i wałkujemy (musimy pamiętać o podsypywaniu aby wałek się nie kleił)
Wycinamy kółka, nadziewamy pierogi.
Zagotowujemy garnek z osoloną wodą i gotujemy pierożki 🙂

IMG_5362