Spód:
– 2 jajka
– 80 g wiórek kokosowych
– 30 g mąki kokosowej
– 10 g tłusczu kokosowgo
Zgniatamy wszystko raem i wykładamy tortownice (moja ma 18cm).
Wstawiamy na10 min do piekarnika nagrzanego do180-200 stopni.
Czekamy aż wystgnie i nakładamy 1 warstwe
Biała:
-puszka mleczka kokosowego / kremu kokosowego
– żelatyna lub agar
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dodajemy o mleczka / kremu kokosowego.
Nakładamy masę na spód i odstawiamy do lodówki aż dobrze zastygnie.
Czerwona:
– garść truskawek
– jabłko
– żelatyna / agar
Do rondelka wkładamy pkrojone truskawki i jabłko. Lekko podlewamy wodą i gotujemy.
Dodajemy żelatyny idokładnie mieszamy. Wystudzoną przlewamy do tortownicy na białą masę i znowu do lodówki.